Changes between Version 14 and Version 15 of SynOpbouw


Ignore:
Timestamp:
06/13/09 21:23:36 (11 years ago)
Author:
Edwin Eefting
Comment:

--

Legend:

Unmodified
Added
Removed
Modified
 • SynOpbouw

  v14 v15  
  2020
  2121 * Logischer indeling: nu zijn er directorys zoals npl/mailserver en npl/overig . Dit moet logischer. Misschien is het een goed idee om de directorys overeen te laten komen met de 'opties': Dus de paketten voor een fileserver (F optie) komen in een F directory?
  22  * Overal staan handige scripts verspreid. Dit geeft nogal verwarring. Bovendien hebben alle scripts een lelijke commandline interface. Al deze scripts in 1 directory gooien en 1 handige interface maken. zoiets als: syn3-build, syn3-remoteinstall. Alle interne hulpscript een andere naam of directory geven.
   22 * Overal staan handige scripts verspreid. Dit geeft nogal verwarring. Bovendien hebben alle scripts een lelijke commandline interface. Al deze scripts in 1 directory gooien die je in je path kunt zetten. alle scripts beginnen met syn3-... .
  2323 * Ondersteuning voor meerdere architecturen. Het liefst willen we niet een apparte tree per architectuur, want dit betekend dubbel werk. Misschien kunnen we de buildscripts zo aanpassen, dat je kan aangeven welke architectuur gebuild moet worden? Zo hou je 1 buildscript en 1 versie, voor alle architecturen.
  2424 * Gebuilde packages NIET in de svn tree opslaan? Nu doen we dit wel. Dit kost veel resources en is onhandig met committen en updaten. Is het niet handiger om de gegenereerde packages buiten de svn op te slaan? Dit kunnen we dan ook gelijk kopellen aan het nieuwe package systeem. Dus je build een package, en het resultaat word meteen in je lokale package repository gezet. Deze repository kun je weer 'syncen' met de online development-repository. Als het pakketje goed werkt, kan hij naar de test-repository en vervolgens naar de stable-repository gecopieerd.
   
  3232 * Configuratie en runscripts in apparte packages. Dus mysql_conf en apache_conf. Er worden heel vaak dingen aan de configuratie gewijzigd, waardoor nu het hele pakket opnieuw gebuild moet. (zonde van de tijd en resources)
  3333 * Ondersteuning voor meerdere architecturen, terwijl we toch 1 build-script per package houden.
   34
   35opbouw van de tree:
   36{{{
   37 ./scripts/    < alle build scripts
   38 ./opensyn3/<version>/src/
   39 ./opensyn3/<version>/build/
   40 ./opensyn3/<version>/repo/
   41 ./datux/<version>/repo/
   42 ./datux/<version>/repo/
   43 ./datux/<version>/repo/
   44
   45
   46}}}
  3447
  3548= Package management =