wiki:help/scc/mail/listadress/openxchange

Version 1 (modified by Edwin Eefting, 14 years ago) (diff)

--

Open-Xchange

In deze paragraaf wordt een korte uitleg gegeven over de basisfunctionaliteit van Open-Xchange. Hierbij moet bijvoorbeeld gedacht worden aan het gebruik van e-mail.

Inloggen als gebruiker

Log in op de url: https://servernaam

Vul bij "Username" de gebruikersnaam in en bij "Password" het bijbehorende wachtwoord.

Na het inloggen wordt de portal getoond. Vanuit deze pagina is het mogelijk om alle functionaliteiten te gebruiken.

Functies

De functionaliteit van Open-Xchange kunnen bereikt worden door de balk met iconen bovenin het scherm. Door middel van deze iconen is het makkelijk om bijvoorbeeld naar de contactpersonen te gaan of de e-mail te bekijken.

E-mail

In het beginscherm wordt getoond of er nieuwe berichten zijn.

De mail kan bekeken worden door in het eerste scherm op de regel te klikken waarin wordt aangegeven over er nieuwe berichten zijn. Hetzelfde resultaat kan bereikt worden door in de balk, bovenin het scherm, op het meest rechtse icoon, genaamd "eMail", te klikken. Hierna wordt het e-mailscherm getoond. In het e-mailscherm worden in het venster rechtsbovenin de nieuwe e-mails getoond. Een e-mail kan bekeken worden door erop te klikken.

Klik linksbovenin in het e-mailscherm op de regel "Nieuw bericht" om een venster te openen waarin een e-mail opgesteld kan worden.

Klik linksbovenin in het e-mailscherm op de regel "Opties" om een venster te openen waarin de opties voor de e-mailbox gewijzigd kunnen worden. Klik hierna op de regel "Voorkeuren" om in het scherm te komen waar de voorkeursinstellingen zoals de indeling gewijzigd kunnen worden. Klik na het maken van wijzigen op de bijbehorende knop "Opslaan" om de wijzigingen op te slaan. Om het venster te sluiten moet er linksbovenin op de regel "Sluiten" geklikt worden.

Klik linksbovenin in het e-mailscherm op de regel "Opties" om een venster te openen waarin de opties voor de e-mailbox gewijzigd kunnen worden. Klik hierna op de regel "Map" om in het scherm te komen waar de instellingen voor de mappen gewijzigd kunnen worden. Vul bij het gedeelte genaamd "Mappen maken / hernoemen / verwijderen" een naam in de voor de nieuwe map en klik op de knop "Maken" om de map aan te maken.

Syncml

Syncml is een open standaard protocol voor synchronisatie van Adresboek, TODO lijst en de agenda. Steeds meer telefoons en PDA's ondersteunen deze standaard.

Op dit moment verkeerd syncml in beta stadium. Het kan dus voorkomen dat uw apparaat nog niet voldoende of goed werkt. Ga voor vragen of opmerkingen naar de forum van syn-3. Kijk op www.syn-3.nl. Kijk ook op http://www.open-xchange.org/oxwiki/SyncML voor meer informatie.

Syncml draait onder tomcat. Tomcat luistert op poort 8080. U moet dus deze poort dus open zetten in de firewall (minimaal mogelijk!).

U kunt syncml onder de volgende url benaderen, voer voor server uw server ip of server hostname in.

Http://server:8080/syncml/Het gene wat u wilt syncen/ (Sommige applicaties zijn de laatste / niet nodig)

Het gene wat u wilt syncen:U moet vervolgens hier opgeven wat u wilt syncen.

“As database name, please select the name of the folder you wish to synchronize. As a new feature standard mapping names have been added to address standard folders directly: events <-> My Events, tasks <-> My Tasks and contacts <-> My Contacts”

Dus: events, tasks of contacts opgeven.

Attachments (1)

Download all attachments as: .zip