wiki:help/scc/proxy/listhttpaccess

Version 21 (modified by Edwin Eefting, 15 years ago) (diff)

--

Geadvanceerde proxy - regels overzicht

Het verschil tussen basic proxy filtering en geadvanceerde proxy filtering is dat er meerdere typen filters zijn. Met de basic proxy filtering kunt u alleen een zwarte lijst van domeinnamen bijwerken, waar op gefilterd wordt. De geadvanceerde proxy filtering biedt bv. ook de mogelijkheid om witte lijsten en tjdzones in te stellen. Voor de complete lijst met alle typen proxy filters zie de paginas: overige filters overzicht en tijdzone filters overzicht.

De afbeelding hierboven weergeeft hoe Syn-3 standaard ingesteld staat. Net zoals bij een zeef, worden de connecties doorgelaten die niet tegengehouden worden. Het kan ook andersom zijn.

De regels worden van boven naar beneden bij langs gegaan, totdat een regel overeenkomt. Het hoeft niet zo te zijn dat de overeenkomende connectie geblokkeerd word, hij kan ook doorgelaten worden, wanneer deze op toestaan staat. Met de laatste regel kunt u aangeven wat met een connectie gedaan wordt, die door alle regels heen komt.

Zie ook

Intelligent inhouds filter

Naast deze zeer uitgebreide filtering, draait er op poort 8080 ook nog een intelligent inhouds filter. ([Dansguardian http://dansguardian.org/])

Dit filter analyseert de opgevraagde pagina's en zorgt ervoor dat sex-gerelateerde sites automatisch geblokkeerd worden.

Tip: Zorg er voor dat mensen google safe search aan hebben staan! Het filter let hier ook op.

Attachments (1)

Download all attachments as: .zip