Changes between Version 19 and Version 20 of help/scc/trafficcontrol/listtrafficcontrol


Ignore:
Timestamp:
01/07/09 14:50:30 (12 years ago)
Author:
rick
Comment:

--

Legend:

Unmodified
Added
Removed
Modified
 • help/scc/trafficcontrol/listtrafficcontrol

  v19 v20  
  2424== Traffic control tuning ==
  2525
  26 Om de Syn-3 traffic control agent zo goed mogelijk zijn werk te laten doen, moet de Syn-3 traffic control agent zo nauwkeurig mogelijk afgesteld worden.
   26Om de Syn-3 traffic control zo goed mogelijk zijn werk te laten doen, moeten de traffic control instellingen zo nauwkeurig mogelijk afgesteld worden.
  2727
  28 Dit is in de meeste gevallen al geregeld, wanneer  de traffic control instellingen van de adapter 'Zone Internet' ingesteld worden.
  29 Hoe beter dit gedaan worden, des te meer profeit u heeft van uw internet verbinding in Spits uren. Het internet blijft en reageert dan gewoon snel!
   28Dit is in de meeste gevallen al geregeld, wanneer  de traffic control instellingen van de adapter 'Zone Internet' ingesteld zijn.
   29Hoe beter dit gedaan worden, des te meer profeit u heeft van uw internet verbinding in spits uren. Het internet blijft en reageert dan gewoon snel!
  3030
  3131De volgende stappen worden veelal gebruikt om de lijn af te stellen:
   
  3333 * Bepaal de down- en upload snelheid van de lijn in Kilo bits (Deze gegevens krijgt u van uw Internet Provider. Ze zijn ook terug te vinden in de interface van modem. Bijvoorbeeld 8196Kbit down en 1024Kbit up)
  3434 * Pak van de down- en upload waarden de helft en stel deze in onder de desbetreffende adapter in de traffic control instellingen.
  35  * Nu moet gecontroleerd worden of de traffic control zijn werk doet. Dit doen we door de veel verkeer te genereren, zodat de lijn goed belast wordt. latency(reactie-tijd) te meten van de lijn. Zorg wel dat er minimaal 1 traffic control regel ''aan'' staat voor zowel de upload als de download, anders word de traffic control          niet geinitialiseerd voor de desbetreffende adapter. Pak een MSDOS-prompt of een Terminal en voer het commando ping uit met als parameter een betrouwbare website bijvoorbeeld: ping www.google.nl.
   35 * Nu moet gecontroleerd worden of de traffic control zijn werk doet, dit doen we alsvolgt:
   36   * Stel
   37
   38Dit doen we door de veel verkeer te genereren, zodat de lijn goed belast wordt. latency(reactie-tijd) te meten van de lijn. Zorg wel dat er minimaal 1 traffic control regel ''aan'' staat voor zowel de upload als de download, anders word de traffic control niet geinitialiseerd voor de desbetreffende adapter. Pak een MSDOS-prompt of een Terminal en voer het commando ping uit met als parameter een betrouwbare website bijvoorbeeld: ping www.google.nl.
  3639  In de volgende afbeelding is te zien dat de latency iets minder is dan 20 mili-seconden. Dit
  3740 [[Image(ping-example.png)]]