wiki:help/scc/trafficcontrol/listtrafficcontrol

Version 17 (modified by rick, 12 years ago) (diff)

--

Syn-3 traffic control

Syn-3 traffic control module bestaat hoofdzakelijk uit 2 soorten regels:

  • Traffic control naar de machine. Dit houdt in all het verkeer van en naar de machine zelf.
  • Traffic control door de machine. Dit is voor alle verkeer door de machine heen.

Traffic control instellingen

Hier stelt u de snelheid in die uw netwerk-adapters, van uw Syn-3 server, tot zijn beschikking heeft.

Let op! De waarden die u hier insteld zijn de max waarden voor het versturen en ontvangen van gegevens voor de desbetreffende adapter.

Waarom werkt traffic control niet goed zonder tuning?

ISP's(Internet service providers) weten dat de download snelhied continue gemonitored wordt door klanten en doen hun best om de klant tevreden te houden. De download snelheid word zeer beinvloed door pakket verlies over de lijn. Door grote wachtrijen te creeren word de pakket verlies verminderd en de download snelheid hoger, maar dit is niet bevordelijk voor de latency(reactiesnelheid) van de lijn.

Met Syn-3 traffic-control kunnen we de reatiesnelheid hoog houden, door de maximum down- en upload snelheid iets af te stellen.

Hierdoor blijven de wachtrijen bij de ISP's leeg, waardoor de reactiesnelheid 50 tot 100 keer zo hoog blijft dan met volle wachtrijen.

Traffic control tuning

Om de Syn-3 traffic control agent zo goed mogelijk zijn werk te laten doen, moet de Syn-3 traffic control agent zo nauwkeurig mogelijk afgesteld worden.

Dit is in de meeste gevallen al geregeld, wanneer de traffic control instellingen van de adapter 'Zone Internet' ingesteld worden. Hoe beter dit gedaan worden, des te meer profeit u heeft van uw internet verbinding in Spits uren. Het internet blijft en reageert dan gewoon snel!

De volgende stappen worden veelal gebruikt om de lijn af te stellen:

  • Bepaal de down- en upload snelheid van de lijn in Kilo bits (Deze gegevens krijgt u van uw Internet Provider. Ze zijn ook terug te vinden in de interface van modem. Bijvoorbeeld 8196Kbit down en 1024Kbit up)
  • Pak van de down- en upload waarden de helft en stel deze in onder de desbetreffende adapter in de traffic control instellingen.
  • Nu moet gecontroleerd worden of de traffic control zijn werk doet. Dit doen we door de latency(reactie-tijd) te meten van de lijn. Zorg wel dat er minimaal 1 traffic control regel aan staat voor zowel de upload als de download, anders word de traffic control niet geinitialiseerd voor de desbetreffende adapter. Pak een MSDOS-prompt of een Terminal en voer het commando ping uit met als parameter een betrouwbare website bijvoorbeeld: ping www.google.nl.

No image "ping-example.png" attached to help/scc/trafficcontrol/listtrafficcontrol

Traffic control naar de machine

Traffic control door de machine

Attachments (2)

Download all attachments as: .zip