wiki:help/scc/trafficcontrol/settings

Version 30 (modified by rick, 15 years ago) (diff)

--

Traffic control instellingen

Hier stelt u de snelheid in die uw netwerk-adapters, van uw Syn-3 server, tot hun beschikking hebben.

Instellingen scherm:

Let op! De waarden die u hier insteld zijn de max waarden voor het versturen en ontvangen van gegevens voor de desbetreffende adapter.

Waarom werkt traffic-control niet goed zonder tuning?

ISP's(Internet service providers) weten dat de download snelhied continue gemonitored wordt door klanten en doen hun best om de klant tevreden te houden. De download snelheid word zeer beinvloed door pakket verlies over de lijn. Door grote wachtrijen te creeren in de netwerk apparatuur van de ISP wordt het pakket verlies verminderd en hierdoor de download snelheid hoger, maar dit is niet bevordelijk voor de latency(reactiesnelheid) van de lijn.

Met Syn-3 traffic-control kan de reatiesnelheid hoog gehouden worden, door de maximum down- en upload snelheid iets lager in te stellen dan de werkelijke snelheid. Hierdoor verplaatsen we de wachtrijen bij de ISP's naar onze eigen traffic-control server, waardoor de reactiesnelheid 50 tot 100 keer zo hoog blijft.

Traffic control tuning

Om de Syn-3 traffic control zo goed mogelijk zijn werk te laten doen, moeten de traffic control instellingen zo nauwkeurig mogelijk afgesteld worden.

Dit is in de meeste gevallen al geregeld, wanneer de traffic control instellingen van de adapter 'Zone Internet' ingesteld zijn. Hoe beter dit gedaan worden, des te lager de latency word.

De volgende stappen worden veelal gebruikt om de lijn af te stellen:

 • Bepaal de down- en upload snelheid van de lijn in Kilo bits (Deze gegevens krijgt u van uw Internet Provider. Ze zijn ook terug te vinden in de instellingen van de modem. Bijvoorbeeld 8196Kbit down en 1024Kbit up)
 • Pak van de down- en upload waarden de helft en stel deze in onder de desbetreffende adapter in de traffic control instellingen.
 • Nu moet gecontroleerd worden of de traffic control zijn werk doet, dit doen we alsvolgt:
  • Configureer de traffic control met de volgende 2 afgebeelde regels:
   Een download limitatie:

   Een upload limitatie:

  • Genereer download en upload verkeer.
  • Gebruik het ping commando om de reactiesnelheid te meten.Geef als paramater een host op die de reactiesnelheid zo weinig mogelijk beinvloed, bijvoorbeeld www.google.nl
   In de volgende afbeelding is te zien dat de latency iets minder is dan 20 mili-seconden op een verbinding van 8Mbit download en 2 Mbit upload. Bij langzamere verbindingen kan dit oplopen tot 40 mili-seconden wat opzich acceptabel is.

  • Wanneer u ongeveer dezelfde reactiesnelheid behaald als hier bij het belasten van de lijn, dan kunt u de conclusie trekken dat Syn-3 traffic control zijn werk doet.
 • Nu we weten dat traffic control werkt gaan we de maximum upload en download waarde langzaam omhoog schroeven tot dat de reactiesnelheid omhoog gaat.Op deze manier word de lijn optimaal afgesteld.

Beschikbare bandbreedte scherm

Het volgende scherm is op elke traffic control pagina terug te vinden. Dit scherm geeft aan hoeveel ongereserveerde bandbreedte beschikbaar is of als er teveel bandbreedte gereserveerd is, hierdoor blijven ongemakkelijke verassingen nihiel.

Zie ook

Attachments (5)

Download all attachments as: .zip