wiki:help/scc/asterisk/asterisk

Version 37 (modified by rick, 15 years ago) (diff)

--

Deze pagina is nog onder constructie!

Snelle tour handleiding

Welkom bij de Snelle tour handleiding die u begeleidt met het configureren van uw Asterisk telefooncentrale. Wanneer u de volgende stappen volgt heeft u al een werkende telefooncentrale!

Stap 1 (Inloggen)

Navigeer naar de Asterisk configuratie paneel door in de SCC op het tabblad Voice te klikken en daarna op de knop Asterisk configuratie paneel te klikken. U word nu doorgestuurd en kunt aan de pagina herkennen dat u in de Asterisk configuratie paneel zit. Komt er geen pagina naar voren controleer dan de Syn-3 firewall.

Log in met de gebruikersnaam admin en geef als wachtwoord syn3 op.

Stap 2 (Wachtwoord wijzigen)

Het is belangrijk uit veiligheids redenen om het standaard wachtwoord van de Asterisk configuratie paneel aan te passen. Opmerking: Dit wachtwoord is niet hetzelfde als uw SCC wachtwoord.

Klik in het linker menu op de knop Options.

Klik in het menu midden van de pagina op de knop Change password.

Verander uw wachtwoord en log opnieuw in.

Stap 3 (Trunk configureren)

Een trunk kan bijvoorbeeld een ISDN lijn zjin of een SIP internet connectie naar een SIP provider ergens op het internet. De trunk verbindt dus de buitenwereld met uw telefooncentrale.

Wij gaan een SIP trunk bouwen. Abstract gezien is dit hetzelfde als een ISDN trunk. Klik in het linker menu op Trunks en daarna in het menu midden op VOIP trunks.

Klik nu op New SIP/IAX Trunk. Er verschijnt nu een formulier. Geef voor Provider name een naam op.( Deze moet uniek zijn ten op zichte van andere trunk namen ). Geef daarna de hostname of IP op van uw SIP provider. Als laatste vul de username en password in die u gekregen heeft van uw SIP provider en klik op Add.

Attachments (2)

Download all attachments as: .zip