Changes between Version 17 and Version 18 of help/scc/trafficcontrol/listtrafficcontrol


Ignore:
Timestamp:
01/07/09 14:11:52 (12 years ago)
Author:
rick
Comment:

--

Legend:

Unmodified
Added
Removed
Modified
 • help/scc/trafficcontrol/listtrafficcontrol

  v17 v18  
  3434 * Bepaal de down- en upload snelheid van de lijn in Kilo bits (Deze gegevens krijgt u van uw Internet Provider. Ze zijn ook terug te vinden in de interface van modem. Bijvoorbeeld 8196Kbit down en 1024Kbit up)
  3535 * Pak van de down- en upload waarden de helft en stel deze in onder de desbetreffende adapter in de traffic control instellingen.
  36  * Nu moet gecontroleerd worden of de traffic control zijn werk doet. Dit doen we door de latency(reactie-tijd) te meten van de lijn. Zorg wel dat er minimaal 1 traffic control regel ''aan'' staat voor zowel de upload als de download, anders word de traffic control          niet geinitialiseerd voor de desbetreffende adapter. Pak een MSDOS-prompt of een Terminal en voer het commando ping uit met als parameter een betrouwbare website bijvoorbeeld: ping www.google.nl.
  37 
  38 
   36 * Nu moet gecontroleerd worden of de traffic control zijn werk doet. Dit doen we door de veel verkeer te genereren, zodat de lijn goed belast wordt. latency(reactie-tijd) te meten van de lijn. Zorg wel dat er minimaal 1 traffic control regel ''aan'' staat voor zowel de upload als de download, anders word de traffic control          niet geinitialiseerd voor de desbetreffende adapter. Pak een MSDOS-prompt of een Terminal en voer het commando ping uit met als parameter een betrouwbare website bijvoorbeeld: ping www.google.nl.
   37  In de volgende afbeelding is te zien dat de latency iets minder is dan 20 mili-seconden. Dit
  3938 [[Image(ping-example.png)]]
  4039