wiki:howto/Asterisk

Asterisk boek

Voor wie is dit boek geschikt?

  • Systeembeheerders
  • Asterisk programmeurs
  • Als u Asterisk wilt begrijpen
  • Als naslag werk

Introductie

1+1=3

Nog niet zo lang geleden waren er alleen nog maar zeer dure telefooncentrale oplossingen op basis van gesloten standaarden.

Als u dus iets bijzonders wou, dan was u overgeleverd aan de wil van commerciële bedrijven: De meeste wensen kunnen wel gerealiseerd worden, maar meestal tegen belachelijk hoge prijzen.

De bovenstaande formule geld dan ook voor bedrijven die gesloten telefoniesystemen leveren en niet voor u.

Kan dat nu niet anders, zodat de bovenstaande formule voor ons geldt? Natuurlijk kan dat! Asterisk + Linux = Professionele PBX

Elk voordeel heeft echter zijn nadeel: Het configureren van een Asterisk server is niet eenvoudig; omdat u er alles mee kunt.

Dit boek zal je inzicht geven in de werking van Asterisk, zodat u door de bomen het bos weer ziet.

Licentie

Creative Commons License

De volgende bedrijven of instellingen hebben het recht om dit product onbeperkt te gebruiken en eventueel onder een andere licentie verder te verspreiden:

http://www.ioc.nl

IOC
Internet Opleidingscentrum
Pascalstraat 15
6716 AZ Ede

De volgende bedrijven of instellingen hebben het recht om dit product te voorzien van aanvullende bedrijf logo's. Bestaande logo's of teksten mogen NIET verwijdert worden.

Op dit moment NIET bekent.

ASTERISK voor programmeurs van Erwin Drent is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0 Nederland licentie.

Toestemming met betrekking tot rechten die niet onder deze licentie vallen zijn beschikbaar op http://open.syn-3.nl/syn3/trac/default/wiki/howto/Asterisk

Download het boek Laatst geupdate: Maandag 18 Januari 2010

Cursus

Een asterisk cursus vind u op http://www.linuxcursus.nl/cursus.php?cid=211 .

Deze word gegeven aan de hand van dit boek, op een praktische manier, waarbij u les krijgt op een eigen systeem met ingebouwde Digium hardware.

Kant en klaar oplossing

In onze shop vind u onze gratis Syn-3 asterisk oplossing: http://shop.syn-3.nl/regserver_3/regserver/productshop.php . (ook voor commercieel gebruik)

Deze is zeer eenvoudig te installeren, werkt meteen en bevat de Asterisk Control center.

Last modified 12 years ago Last modified on 01/10/11 02:02:59

Attachments (1)

Download all attachments as: .zip